Akaun pelanggan kena beku, baki negatif tiba-tiba, ini penjelasan CIMB

Akaun pelanggan kena beku, baki negatif tiba-tiba, ini penjelasan CIMB

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”hide” ]Akaun pelanggan kena beku, baki negatif tiba-tiba, ini penjelasan CIMB i akaun kwsp i akaun kwsp i akaun i akaun login kwsp akaun 1 semak baki akaun bsn semak baki akaun bsn melalui online daftar i akaun kwsp epf i akaun i sinar kwsp akaun 1 pengeluaran kwsp akaun 1 [/bg_collapse]

 

Akaun pelanggan kena beku, baki negatif tiba-tiba, ini penjelasan CIMB. Baru-baru ini, sebahagian pengguna akaun bank CIMB dikejutkan dengan pembekuan akaun secara tiba-tiba dan ada pula yang dipaparkan angka sehingga negatif pada akaun peribadi. Hal ini sekaligus mengakibatkan sebarang urusan transaksi menjadi sukar buat mereka yang terkesan.

Menerusi perkongsian New Straits Times, pihak CIMB telah menjelaskan mengenai perkara tersebut bahawa terdapat kesilapan pemprosesan pada sistem perbankan yang mendorong kepada sebilangan kecil akaun dibekukan secara mengejut. Didapati sekitar 11,000 akaun pelangan bank CIMB telah dibekukan sejak Isnin minggu ini.

Akaun pelanggan kena beku, baki negatif tiba-tiba, ini penjelasan CIMB i akaun kwsp i akaun kwsp i akaun i akaun login kwsp akaun 1 semak baki akaun bsn semak baki akaun bsn melalui online daftar i akaun kwsp epf i akaun i sinar kwsp akaun 1 pengeluaran kwsp akaun 1

Lanjutan daripada itu, pengguna yang terkesan juga telah menerima mesej yang menyatakan bahawa terdapat hutang ribuan ringgit bersama bank tersebut. CIMB juga menambah mereka sedang menghubungi pelanggan yang terjejas untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Sehubungan itu, pelanggan yang terjejas juga diminta menghubungi pihak CIMB pada talian 03-2295-6188 untuk tindakan selanjutnya. Semoga perkara ini dapat diselesaikan secepat mungkin agar para pengguna boleh melakukan urusan transaksi seperti sedia kala.

BACA JUGA :

Walaupun nyanyian ‘sumbang’, namun berjaya raih tajaan RM60,000

“Sekarang CIMB problem, Maybank dan RHB get ready”, pesan wanita ini…

RM2.5 bilion lesap : Genting Hong Kong ulangi kisah Carrian Group?

CATEGORIES