Bantuan: Ini punca sebenar BKM tak masuk dalam akaun anda

Bantuan Ini punca sebenar BKM tak masuk dalam akaun anda

Bantuan: Ini punca sebenar BKM tak masuk dalam akaun anda. Mungkin ada diantara kita yang juga mempunyai masalah BKM Gagal Kredit 2022. Disini kami akan kongsikan penyebab status Lulus tapi duit belum dan tak masuk Bank lagi dan status masih bkm dalam proses pengkreditan.

Jangan risau apabila BKM belum masuk lagi. Kami akan kongsikan penyelesaiannya untuk sesiapa yang menghadapi masalah seperti ini:

Punca Kenapa BKM Gagal Kredit 2022

Berdasarkan penjelasan yang kami telah perolehi, ini adalah sebab dan punca mengapa dan kenapa duit tak masuk akaun anda.

  • Akaun bank anda sudah tidak aktif

Bantuan Ini punca sebenar BKM tak masuk dalam akaun anda

Penyelesaian

Ini adalah cara penjelasan rasmi yang diberikan oleh kerajaan Malaysia melalui Sekretariat dari Pejabat Belanjawan Negara Malaysia bagi mereka yabg bayaran duit BKM tidak masuk akaun bank lagi.

  1. Jika anda juga salah seorang yang menerima status BKM gagal kredit tidak kira mana-mana bank yang telah anda daftarkan sila ikut perosedur dan arahan seperti di bawah ini:

Surat Makluman Bayaran Gagal Kredit BKM 2022 akan dihantar kepada anda sebagai penerima ke alamat yang telah anda daftar sebelum ini untuk penunaian di kaunter BSN di mana-mana cawangan terdekat dengan anda.

Namun, jika anda masih tidak menerima surat makluman tersebut, proses penunaian anda masih boleh terus di buat di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional yang terdekat dengan anda, DENGAN SYARAT :

  • Maklumat NOMBOR BAUCAR telah terpapar pada bahagian MAKLUMAT PEMBAYARAN bpr semasa anda melakukan semakan melalui akaun anda.

Kenapa BKM Dalam Proses Pengkreditan

Untuk masalah berkaitan kenapa status bkm masih dalam proses pengkreditan

  • Ini bermakna anda baru menghantar permohonan baru ataupun anda baru membuat kemaskini yang terbaru
  • Yang mana belum ada kelulusan di pihak LHDN
  • Oleh itu, anda akan datang duit bantuan pada fasa kedua kelak

Jadi jangan risau apabila anda dapat bkm status dalam proses pengkreditan

Punca Dapat Status Permohonan Diterima

  • Untuk makluman anda, penerima BSH / BPN sebelum ini akan dapat secara automatik bagi BPR fasa 1 ini, yang mana family dapat RM300, bujang RM15
  • Pihak LHDN ikut data sedia ada BSH / BPN tahun lepas, tahun 2020.
  • Sebab itu, anda yang baru hantar menerima status masih permohonan diterima disebabkan tiada lagi keputusan lulus atau gagal
  • Insyaallah untuk fasa ke 2 baru mereka akan ikut data BPR yang terkini.

BACA:

Netizen kagum tengok ustazah cantik ni ikat bata, buat rumah sendiri

Ini cara buat mee goreng style mamak sebenar, tak payah pergi kedai dah

Netizen pelik makcik ni letak pam angin bawah meja jual ayam

CATEGORIES