Bolos dari kepungan PKPD, dua lelaki diburu

Bolos dari kepungan PKPD, dua lelaki dikenal pasti dan diburu.Polis sudah mengenal pasti dua lelaki sementara seorang lagi belum diketahui identitinya selepas melarikan diri dari Projek Perumahan Rakyat (PPR) di Jalan Kampung Pasir, Kampung Pasir, di sini, yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Ketua Polis Daerah Brickfields Asisten Komisioner Anuar Omar berkata, individu pertama berusia 34 tahun di mana semakan mendapati dia memiliki enam rekod kesalahan dadah dan jenayah lain seperti samun, curi dan lain-lain.

PKPD

Menurutnya, suspek kedua pula berusia 46 tahun dan mempunyai sembilan rekod jenayah lampau kes pecah rumah dan dadah.

“Laporan polis sudah dibuat jam 4.51 petang selepas tular video membabitkan tiga individu dilihat keluar dari kawasan PKPD.

“Hasil siasatan dua lelaki terbabit warga tempatan manakala seorang lagi tidak dapat dipastikan melarikan diri menerusi pagar berduri jenis dawai besi yang diletakkan di sekeliling blok berkenaan.

“Pemeriksaan polis di lokasi kejadian mendapati terdapat dawai besi rosak dan dipercayai digunakan tiga individu berkenaan untuk melarikan diri,” katanya dalam kenyataan malam ini.

Anuar berkata, orang awam dinasihatkan untuk tidak membuat sebarang spekulasi berkaitan video tular itu dan hendaklah mematuhi semua peraturan ditetapkan kerajaan.

“Usaha mengesan individu terbabit sedang giat dijalankan. Kes ini disiasat mengikut Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988,” katanya.

Harian Metro hari ini melaporkan polis sedang mengesan dua lelaki dipercayai penagih dadah yang melarikan diri dari PPR Pantai Ria, Pantai Dalam, di sini, dikenakan PKPD.

Berita Penuh : https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/07/726501/dua-individu-lari-dari-ppr-pantai-ria-dikenal-pasti

jika Anda terlepas: 120 penduduk kibar bendera putih untuk daftar vaksin