Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul, “dah tak tahan rasa macam nak bercerai!”

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul, “dah tak tahan rasa macam nak bercerai!” princess diana diana danielle riena diana diana amir diana and roma diana nasimuddin diana ishak diana chan diana princess of wales zamarul hisham zamarul hisham cerai linda rafar diana rafar diana rafar cerai linda rafar biodata [/bg_collapse]

 

Adiana Abdul Rafar atau lebih dikenali sebagai Diana Rafar, merupakan salah seorang penyanyi wanita di Malaysia. Beliau menyertai Kumpulan G.I.M. pada 1988. Diana merupakan adik kepada Linda Rafar dan pelakon utama dalam filem Susuk.

Pelakon Diana Rafar mendedahkan pernah berputus asa di awal perkahwinannya gara-gara sikap 0CD (Gangguan Obsesif Kompulsif) suaminya, Zamarul Hisham.

Menurut Diana sikap cerewet suaminya itu pernah membuatkan perkahwinan mereka gagal dan pernah bercerai pada 14 Januari 2015.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

“Cerewet suami saya ni sampai satu tahap memang rasa down. Kita rasa asyik semua salah saja…rasa tak sempurna dan sering terfikir macam mana nak jadi isteri terbaik.

“Sedih juga la, sampai awal-awal perkahwinan dulu saya surrender (bercerai). Tak mengapa la saya kata saya dah tak nak (tak mahu teruskan).

Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul dah tak tahan rasa macam nak bercerai

“Tapi bila sudah lama fikir sebenarnya boleh saja saya terima (rujuk semula) dia kembali,” katannya.

Dia juga meminta agar isteri bertabah jika dikurniakan suami yang mempunyai sikap yang sama seperti Zamarul.

Selepas berkahwin semula, pelakon Diana Rafar berkata perhubungannya dengan suami semakin romantik, lebih-lebih lagi selepas melalui ujian bercerai pada awal Januari 2015.

Dia berkata lagi mereka sukar berjauhan dan ingin melakukan setiap perkara bersama-sama.

“Alhamdulillah, kami lebih romantik. Rasa macam baru kahwin pula. Pendek kata, rasa tak boleh kehilangan.

Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul dah tak tahan rasa macam nak bercerai

Sementara itu, kata Diana, kunci kekal bahagia dalam sesebuah rumah tangga pula adalah saling jujur dan mempercayai antara satu sama lain.

“Alhamdulillah, apa yang telah berlaku sebelum ini (cerai dan kemudiannya rujuk) telah membuka mata saya dan suami, Zamarul Hisham untuk menjadi lebih baik dan terbuka,” ujarnya.

Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul dah tak tahan rasa macam nak bercerai

“Setiap ujian yang datang, jangan kita cepat melatah. Sebaliknya perlu muhasabah diri dan lihat apa kesalahan kita pula.

“Alhamdulillah, saya dah tak macam dulu yang terlalu berem0si. Sekarang ini saya lebih matang dan tidak mudah terasa,” tuturnya.

Terdahulu di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, Zamarul telah membuat lafaz rujuk terhadap isterinya, Diana kira-kira sebulan selepas mereka bercerai.

Obsessive compulsive dis0rder (OCD) adalah gangguan mental yang menyebabkan penderit4nya merasa harus melakukan suatu tindakan secara berulang-ulang. Bila tidak dilakukan, penderit4 OCD akan diliputi kecemasan atau ketakutan.

Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul dah tak tahan rasa macam nak bercerai

Gangguan obsesif kompulsif dapat dialami oleh siapa saja. Meski lebih sering terjadi di awal usia dewasa, OCD juga bisa terjadi pada anak-anak atau remaja. Penderit4 OCD terkadang sudah menyadari bahwa pikiran dan tindakannya tersebut berlebihan, tetapi tetap merasa harus melakukannya dan tidak dapat menghindarinya.

Diana Rafar dedah perangai sebenar Zamarul dah tak tahan rasa macam nak bercerai princess diana diana danielle riena diana diana amir diana and roma diana nasimuddin diana ishak diana chan diana princess of wales zamarul hisham zamarul hisham cerai linda rafar diana rafar diana rafar cerai linda rafar biodata

Sebenarnya, tiada cara yang dapat dilakukan bagi mencegah kejadian OCD. Akan tetapi, ia dapat diceg4h daripada memburuk menjadi komplikasi di atas sekiranya masalah OCD dideteksi dengan segera.

Tonton:

Berita Lain:

Sharifah Shahirah tidur pun pakai mask sekarang, “nak buat eksperimen..”

Pemuda minta tolong depan CCTV buat ramai sebak, 8 kawan kena bunuh depan mata

Kisah pelajar umur 16 tahun rajin jual ikan seawal 6 pagi di pasar tarik perhatian

[/bg_collapse]

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)