Hari Guru : Gaya cikgu ‘dress up’ jadi perhatian, yang pakai sweater merah paling win

Hari Guru : Gaya cikgu ‘dress up’ jadi perhatian, yang pakai sweater merah paling win

Hari Guru : Gaya cikgu ‘dress up’ jadi perhatian, yang pakai sweater merah paling win. Sambutan ini untuk meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru dalam mendidik anak-anak Malaysia menjadi insan yang berjaya.

Selalunya, ia akan disambut dengan meriah di sekolah dan pelajar akan membuat persembahan khas untuk guru-guru tersayang mereka.

Namun, lain pula dengan sambutan Hari Guru di sebuah sekolah ini apabila guru-gurunya memakai uniform sekolah telah mencuri tumpuan ramai.
Cikgu-cikgu sporting gayakan uniform sekolah ikut style pelajar

Menerusi video yang dimuat naik oleh @kuyaaa_09, kelihatan rakaman sekumpulan guru-guru di sebuah sekolah sedang berjalan sempena sambutan Hari Guru baru-baru ini.

Apa yang menarik perhatian ramai adalah apabila semua guru-guru di situ dilihat memakai uniform sekolah. Lebih menarik, style uniform sekolah yang digayakan pula memang seperti style pelajar masa kini.

Ada yang memakai sweater merah sambil memasukan tangan di dalam poket dan ada yang berpakaian seperti budak nerd. Malah, mereka turut memakai beg galas dan beg silang seperti pelajar sekolah.

Hari Guru : Gaya cikgu 'dress up' jadi perhatian, yang pakai sweater merah paling win

“Comelnya la hai. Mana cikgu disiplin? Sila potong rambut pelajar yang pakai tie purple tu. Yang pakai sweater merah tu sila buka ya, jangan nak OOTD sangat dalam kawasan sekolah” – Netizen

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 1.2M views, 175.1K likes serta 4K comments di TikTok.

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memberikan pelbagai reaksi terhadap cara guru-guru tersebut berpakaian.

@kuyaaa_09 Nok ko suasana jh #fyppppppppppppppppppppppp ♬ bunyi asal – normuhammadhafiezhayqal

BACA:

Kerajaan umum baucar RM400 sempena Program Bantuan Khas

Wanita raih pendapatan RM19,500 hanya dengan hantar teks ‘selamat malam’

Jurusolek Ustaz Kazim sahkan pendakwah itu memang sakit, “saya saksi..”

CATEGORIES