Ikan jerung ditelan gergasi ini satu saat sahaja, terkejut nelayan tengok

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags ” collapse_text=”Hide” ]Ikan jerung ditelan gergasi ini satu saat sahaja, terkejut nelayan tengok ikan laga ikan tenggiri ikan kembung ikan bakar ikan bayan ikan patin ikan siakap sos ikan ikan haruan[/bg_collapse]

 

Seperti yang kita sedia maklum, ikan jerung merupakan ikan pemangsa yang sangat digeruni oleh manusia dan juga hidupan laut.

Namun seperti dalam sistem rantai makanan, ikan jerung juga akan menjadi mangsa buat hidupan lain yang menganggapnya sebagai makanan.

Ikan jerung ditelan gergasi ini satu saat sahaja terkejut nelayan tengok ikan laga ikan tenggiri ikan kembung ikan bakar ikan bayan ikan patin ikan siakap sos ikan ikan haruan

Di Forida, Amerika Syarikat, satu perkara yang luar biasa disaksikan oleh sekumpulan nelayan yang terkejut besar apabila melihat seekor jerung bersaiz lebih kurang tiga kaki ditelan hidup-hidup oleh seekor ikan kerapu besar.

Momen luar biasa itu sempat dirakamkan oleh mereka dan menurut ketua kumpulan mereka yang dikenali sebagai John Brossard, pada ketika itu mereka sedang memancing jerung di perairan tersebut.

Kemudiannya mereka perasan ada tiga bayang gelap yang besar (ikan) berenang di bawah jerung yang ditangkap mereka.

Tanda diduga, tiba-tiba sahaja seekor daripada ikan besar itu muncul ke permukaan dan menelan jerung tersebut dan menyebabkan tali pemancing mereka putus dengan serta merta.

“Kami sedang memancing, tiba-tiba ternampak dua atau tiga kerapu gergasi berenang di bawah bot, menunggu tangkapan kami,” kata John seperti dipetik portal tersebut.

“Kami sangat terkejut. Ia makan ikan jerung, bawanya ke dalam dan putuskan tali. Kami gunakan tali berkapasiti 50 paun tapi tidak cukup,” kata John.

Tambah John Brossard lagi, dia dia percaya ikan kerapu gergasi tersebut mempunyai besar sekurang-kurangnya 500 paun iaitu lebih kurang 226 kg.

Tonton:

Berita Lain:

Darah keluar dari kemaluan akibat buatan orang, wanita baru nikah 15 hari meninggal dunia

Waspada jika anda belum buat penamaan KWSP, ini 4 kesan buruk

Cara kawal serangga bawah daun, ini 3 langkah mudah

CATEGORIES