Influencer review cendol terkenal, kembang tekak tengok bila ada sesuatu kat dalam

Influencer review cendol terkenal, kembang tekak tengok bila ada sesuatu kat dalam. Tidak dapat dinafikan, Malaysia terkenal dengan pelbagai makanan yang menarik sehingga mampu menarik perhatian warga tempatan malah pelancong dari luar negara.

Pun begitu, walaupun negara ini popular dengan makanan yang menarik, sebagai umat islam perlu memilih makanan yang bersesuaian dan disahkan halal sebelum menikmatinya.

Baru-baru ini, seorang influencer menjadi perhatian ramai apabila dia membuat reviu makanan di sebuah kedai cendol yang dikatakan terkenal di Pulau Pinang sehingga mencetuskan perbalahan dan kritikan ramai.

Kembang tekak tengok dia makan

Mana tidaknya, ramai yang mendakwa terutamanya penduduk tempatan di Pulau Pinang tidak pernah menjejakkan kaki atau mencuba di gerai cendol terbabit kerana tidak mengetahui sejauh mana status sama ada halal atau tidak.

Influencer review cendol terkenal, kembang tekak tengok bila ada sesuatu kat dalam

Malah, mereka juga mendedahkan tidak sanggup untuk mencuba cendol di kedai itu kerana melihat kepada keadaan gerai tersebut.

Halal ke tak ni?

Bukan itu sahaja, perkongsian tersebut juga mendapat perhatian daripada Ustaz Abdullah Khairi yang memaklumkan dia sendiri tidak pernah makan cendol tersebut kerana khuatir status halal kedai itu.

“Kami orang Penang tak pernah pergi”

Lebih mengejut kan, segelintir n3tizen yang menetap di sana juga akui tidak pernah melihat gerai tersebut, malah tidak pernah cuba sekalipun cendol yang menurutnya sedap.

@eijamusvlogKatanya chendol paling sedap kat Penang 🤤

♬ original sound – EijaMus Vlog

BACA:

Nasha Aziz dedah akan dibunuh kalau pakai bikini

Tengku Zafrul kata Bajet 2023 kena bentang semula jika bubar dewan

Influencer nak cium mulut isteri depan member bujang jadi tular