Kak Lina sekolahkan wartawan, ‘ambik kau sekali kena..’

Kak Lina sekolahkan wartawan, ‘ambik kau sekali kena..’. Semakin hari semakin silih berganti pengacara Mel0di di tv3. Semua menyedari perkara tersebut. Baru-baru ini Ain Edruce yang mengendalikan siaran Melodi. Wartawan Melodi, menemu bual Elly Mazlein atau lebih mesra dipanggil Kak Lina.

Kak Lina pun sangat ber4ni memberikan sepat4h dua kata kepada rakan-rakan kerjanya. Jangan bersikap ir1 hati dan berdengk1 sesama rakan taulan. Itu pesannya.

Ditanya soal menyanyi dan mengacara, lebih banyak tawaran mengacara buatnya. Untuk menyanyi ada keinginan namun masa tidak mengizinkan beliau menyanyi buat masa ini.

Bercerita tentang anak pula, masih tidak mahu memperlihatkan wajah-wajah anak dek kerana tidak mahu mereka menerima populariti yang sama sepertinya. Mahukan anaknya menjadi insan biasa yang tidak dikenali masyarakat.

Sebenarnya bukanlah kena sekolah macam mana, cuma untuk semua orang pun nasihat tersebut berguna. Kak Lina menasihati agar semua jangan ada sikap yang tidak baik, jika ada rakan menerima pekerjaan yang juga tawaran yang banyak. Sama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan. Begitulah.

Kak Lina sekolahkan wartawan, 'ambik kau sekali kena..'

Ada saja kelucuan yang Kak Lina akan lakukan. Maklumlah beliau seorang yang ceria dan happy go lucky. Beliau sangat mesra dan kelakar. Lihat lah di video itu. Sempat pula mengusik wartawan itu.

Kak Lina memang lebih aktif dalam dunia pengacaraan berbamding nyanyian. Namun. Beliau masih merindui nyanyian cuma tidak ada masa untuk menyanyi kembali. Tapi namanya masih menjadi sebutan di industri seni. Jadi tak perlu menyanyi pun beliau masih popular.

Ramai yang menjawab nasihat-nasihat Kak Lina. Memang bermanfaat walaupun lar1 topik sikit. Wartawan Melodi pun redha je mukanya. Tersenyum saja dia.

Antara komen-komen netizen, semuanya setuju dengan apa yang diperkatakan oleh Kak Lina. Inilah antara komen-komen mereka.

Jika sebelum ini Kak Lina popular dengan lagu beliau iaitu Bakawali, kini beliau popular dengan menjadi pengacara dengan treadm4rknya Kak Lina Pom Pom.

BACA:

Akhirnya Neelofa minta maaf kepada Elisya Sandha, “saya tak fokus masa taip..”

Jadi duta bengkung, Sherry Al Hadad teruk kena ‘body shaming’

Guru cabul pelajar perempuan sekolah rendah, buat dalam kelas