Kartel Daging : Rakyat nantikan pendedahan, malangnya hanya saksikan drama

Sama dalam kes Imigresen dulu..Yang sepatutnya jadi fokus Pendedahan Bagaimana kartel Daging beroperasi..siapa Godfather mereka..Siapa Pelindung mereka..Siapa Pegawai terlibat.. Ini perlukan Pendedahan dan Pendakwaan.. Motifnya perbuatan Khianat dan rasuah mesti dibuktikan..

Malangnya hari ini seperti Drama yang dipentaskan.. Kononnya kata Menteri Kartel akan didakwa, rupanya pendakwaan hari ini hanya berkisar tentang penyalahgunaan Logo halal dalam dalam kes lori Cold Storage yang ditahan..Cukup rendah pertuduhan dan Pendakwaan.. Tanpa operasi besar besaran pun..dah selalu sangat pendakawaan ini berlaku..

Seperti aku tulis minggu lepas… Dalam kes Imigresen.. sampaikan Timbalan Ketua Pengarah kena tahan.. Ada Ops Selat.. akhirnya apa berlaku ? Pendakwaan kepada pagawai bawahan melibatkan kesalahan Cop Passport.. last baru baru ni Kena denda RM 12 ribu..Penjara 30 hari.. org dok tengok dah mcm kawtim pulak..

Itu sebab aku kata SPRM sekarang macam hampas..Drama jer lebih..usung ramai2 pakai baju lokap..pakai Baju Oren.. last last kes habis macam tu jer… Belajar dari kecekapan Thommy Thomas dedahkan skandal jahat Najib Razak dalam kes 1MBD melibatkan SRC.. tak perlu usung dan gari Najib pun..Tapi bukti yang dikemukakan kalah cerita CSI..

Dalam kes SRC ini tak pernah aku tengok pendakwaan secekap ini.. Bayangkan Semua Perbelanjaan Najib didedahkan..dari sekecil perbelanjaan kad Kredit..Pembelian jam tangan,Jaket dan percutian hatta jamuan anak yatim didedahkan..

Bukan takat Ketua Audit Negara, Semua minit mesyuarat..Dokumen sokongan..Kenyataan Ketua Pengarah dan Pegawai KWAP didedahkan.. Siap ada audio mesyuarat..Sayangnya perbicaraan si jahat najib razak tak dibuat live..

Dalam kes SRC..Money Trail jelas.. sampai tak mampu dijawab peguam Najib yg dikata hebat.. Najib hanya mampu cakap saya tak sedar.. saya kena tipu..Thommy Thomas punyalah cekap.. Pegawai Bank AMMB pun diheret..hat transaksi, akaun yang dah ditutup..dipadamkan pun, Depa boleh jejak..

Hatta melibatkan Negara luar dalam kes 1MDB.. Goldman Sachs syarikat yahudi ternama punya handal dalam tipudaya manipulasi Perakauanan, tapi depa kena Surender dengan kehebatan Peguam Negara waktu itu Tommy Thomas.. Depa terpaksa berunding untuk pulang balik duit Negara..

Peguam Negara dan SPRM sekarang ni..jangan kata kes melibatkan Pengurus dana Yahudi seperti goldman Sachs.. Nak buktikan kesalahan Scammer bodoh macam addy kana pun tak lepas.. nak dedahkan rakaman CCTV depa panjat pagar pun tak mampu.. Punyalah hampas.. last last kena tahan bawah Poca…

Kalau nak tahu..Inilah gambaran Kerajaan Bani Melayu tebuk atap..

Sumber :