Kecoh dakwaan paksa stokis bayar RM70K, ini respon PU Riz

Kecoh dakwaan paksa stokis bayar RM70K ini respon PU Riz

Kecoh dakwaan paksa stokis bayar RM70K, ini respon PU Riz. Kemelut antara stokis dan ejen yang tidak berpuas hati dengan sistem perniagaan produk inai keluaran selebriti terkenal, Noor Neelofa masih belum menemui titik noktah lebih-lebih lagi apabila ramai mendakwa pihak pengurusan lepas tangan.

Terbaharu, seorang pengguna TikTok dikenali @partnernunha berkongsi pengalamannya sebagai stokis di mana dia mendakwa telah dipaksa oleh pengasas produk inai tersebut untuk membawa wang tunai bernilai lebih RM70,000 sekiranya mahu mengambil stok di kilang.

Pengguna itu mengatakan mereka dilarang sama sekali untuk membuat sebarang transaksi secara atas talian dan perlu membawa wang tunai seperti yang diminta sekiranya mahu mengambil stok pada hari pertama.

Bukan pengguna itu sahaja, malah terdapat beberapa stokis berkongsi pengalaman mereka berdepan dengan situasi yang sama di mana dia terpaksa membawa RM100,000 secara tunai untuk 5 slot.

Susulan itu, ramai terkejut dan meluahkan ketidakpuasan hati dengan cara perniagaan yang diamalkan pengasas produk tersebut.

Kecoh dakwaan paksa stokis bayar RM70K ini respon PU Riz

Malah, ada yang membuat andaian pengasas tersebut sebenarnya ingin melarikan diri daripada membayar cukai yang dikenakan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) kepada peniaga tempatan. Tidak cukup dengan itu, ramai meminta pihak LHDN untuk membuat pemantau mengenai hal tersebut.

@partnernunha HQ keluarkan statement bagi pilihan pada reseller. Tapi pickup pd 5/7 hanya diberikan kpd yg bawa CASH shj. Sekiranya transfer, date pickup hari kemudiannya.Hari raya Haji pada 10/7. Semua reseller2 yg ada team dr seluruh negeri sebolehnya nak cepatkan tarikh pickup stock untuk sampai pd customer sebelum raya. Lambakan stock reseller yg ada skrg bpunca dari tarikh lewat terima stock bbndg reseller lain. #innainunha #neelofa #fy #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #fyppppppppppppppppppppppp #fypp ♬ Oh no, oh no, oh no, no no – Hip Hop

Kami tak paksa bayar cash! -Haris Ismail

Tidak berdiam diri, Haris Ismail dan pihaknya akan mengambil tindakan undang-undang ke atas individu berkenaan atas tuduhan memfitnah Innai Nunha.

Jelas suami kepada selebriti terkenal, Noor Neelofa, pihaknya tidak pernah memaksa mereka untuk membuat pembayaran secara tunai sekiranya mahu mengambil produk inai. Malah, pendakwah bebas selebriti itu turut berkongsi tangkap layar bukti individu tersebut membuat pembayaran secara atas talian.

Kali ini saya takleh berdiam diri kerana telah dianiaya manusia lain

Haris berkata, dirinya sudah tidak berdiam diri apabila seseorang telah mempermainkan maruah terutama menganiayai manusia lain.

BACA:

Nora Danish akui mula takut mati selepas masuk umur 40 tahun

Wow! Pakcik ni kerja 34 tahun tak pernah sekalipun MC

Dah berjaya dalam MLM Ubi, Namie letak jawatan cikgu kerajaan?

CATEGORIES