Kecoh penampakan pocong tumpang kereta polis di Rembau

Kecoh penampakan pocong tumpang kereta polis di Rembau. Tular di media setempat imej mistik dipercayai pocong menumpang di atas kenderaan polis di daerah ini sejak malam tadi.

Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Hazri Mohamad berkata, berdasarkan gambar yang tular, kejadian kira-kira pukul 2 pagi semalam membabitkan kenderaan Balai Polis Kota.

Menurut beliau, lokasi kejadian adalah di antara Pekan Chengkau ke Kampung Tanah Datar, Chengkau iaitu di Jalan Utama Seremban-Tampin.

“Kesahihan gambar berkenaan masih belum dapat dipastikan sama ada telah diedit atau sebaliknya. Kita mengesan individu yang mengambil gambar berkenaan bagi kesahihannya.

“Bagaimanapun dalam tugas menjaga keamanan penduduk setempat dan melakukan pemantauan, cabaran seperti ini merupakan cabaran yang perlu ditempuh oleh setiap anggota serta pegawai dalam menunaikan amanah serta tugas yang diberikan,” katanya hari ini.

Kecoh penampakan pocong tumpang kereta polis di Rembau

Terdahulu, tular gambar terdapat satu entiti di atas kenderaan pacuan empat roda bertulisan Polis dibelakangnya.

Entiti berkenaan mirip dengan pocong berdasarkan bungkusan berwarna putih dalam gambar yang tersebar.

Netizen kemudiannya bergurau menyatakan pocong berkenaan hanya ingin menumpang ke destinasi tertentu dan ada juga yang mengucapkan tahniah kepada pasukan keselamatan yang kental dalam menjalankan tugas di awal pagi.

BACA:

Baru ditayang, Brunei dah haramkan filem Talbis Iblis

Semua jenis ubat sirap dan cecair diharamkan Indonesia selepas ada kes kematian

Lelaki kantoi main judi dalam masjid masa tengah majlis ilmu