Kegigihan abang J&T naik motor peluk banyak barang buat netizen tersentuh

Kegigihan abang J&T naik motor peluk banyak barang buat netizen tersentuh.  Sejak beberapa hari lalu, kec0h mengenai sebuah syarikat perkhidmatan penghantaraan bar4ngan apabila beberapa kakitangan bertindak mencmpak barang pel4nggan sehingga tuIar video di media sosi4l.

Tldak Iama selepas itu, pihak terlibat telah tampiI mem0hon maaf selain kenyataan yang menaflkan kejadian itu tiada kaitan dengan m0gok atau byaran komisen.

Walau bagaimanapun, jnganlah kerana nila set1tik, r0sak susu sebelanga. Ini kerana hanya lokasi tertentu sahaja yang mengalami masaIah l0nggokan ‘parcel’.

Terbaru, tuIar video di aplikasi TikTok memaparkan kegigihan seorang pekerja J&T Express demi memastikan barang sampai ke tangan penerima.

S3bak tengok bawa banyak2 macam tu.

Menerusi video berdurasi lima saat itu, dapat dilihat semangat seorang pekerja membawa banyak bungkusan yang penuh kiri kanan dengan hanya menvnggang motosikal sehingga boleh meng4nggu penglihatannya.

Kegigihan abang J&T naik motor peluk banyak barang buat netizen tersentuh

Video:

“Jam 5.00 petang. Semoga staf-staf J&T dan kurier lain tabah. Terima kasih beri perkhidmatan terbaik dan amanah dengan barang customers,” coret seorang pengguna @ellamustaffa.

Perkongsian wanita tersebut yang dikhabarkan berlaku di Semenyih itu dibnjiri komen-komen netizen yang turut bers1mpati melihat peng0rbanan pekerja berkenaan.

BACA:

YB dari Kelantan kena tipu dengan scammer, rugi RM84K!

Wany Hasrita didakwa sudah bernikah dalam diam?

Program ePemula : Orang ramai mula luah rasa kecewa