Ketua Polis Trafik berang dakwa wartawan raba punggung isterinya

Ketua Polis Trafik berang dakwa wartawan raba punggung isterinya

Ketua Polis Trafik berang dakwa wartawan raba punggung isterinya. Seorang pegawai polis mengamuk di depan ibu pejabat polis Madiun selepas dimaklumkan seorang petugas media tidak sengaja tersentuh punggung isterinya.

Lapor Kompas.com, kejadian itu berlaku ketika Dwi Jatmiko yang merupakan Ketua Polis Trafik bersama isterinya menyertai Hari Kebangsaan Indonesia Ke-77, di sini kelmarin.

Berdasarkan video yang tular, Dwi dilihat menanggalkan uniformnya dan mengamuk depan barisan petugas media, selain meminta pihak yang bertanggungjawab tampil mengakui perbuatannya.

“Sesiapa yang bertanggungjawab melakukan perbuatan terkutuk itu sila tampil sekarang.

“Dia ini isteri saya dan merupakan tanggungjawab saya. Sudah tentu saya marah jika ada pihak tidak bertanggungjawab memperlecehkannya,” katanya.

Ketua Polis Trafik berang dakwa wartawan raba punggung isterinya

Dalam pada itu, seorang wartawan yang dikenali sebagai Jumali, menafikan sekeras-kerasnya dia terlibat dalam insiden tersebut.

Petugas media itu menceritakan, dia tersandung dan hampir terjatuh selepas selesai menemu bual Datuk Bandar Madiun dan ketika itu, tangannya tidak sengaja tersentuh punggung isteri Dwi yang berada di depannya.

“Saya sudah memohon maaf atas insiden yang berlaku. Saya benar-benar tidak sengaja dan saya sudah pun hadir ke ibu pejabat polis untuk memberi keterangan,” ujarnya.

Insiden itu juga menyaksikan petugas media lain turut bertengkar dengan Dwi dan mereka meminta supaya ketua polis trafik itu membuat laporan polis jika berasa isterinya dicabul.

BACA:

Rahsia simpan petai berbulan-bulan lamanya, tak ramai tahu

Pakai seluar ketat ‘dari neraka’, Leona dikecam nampak bentuk tak sepatutnya

Pemuda ‘swap’ tanah lot dengan motosikal RXZ jadi bualan netizen

CATEGORIES