Kiraan bil TNB tak masuk akal!

Kiraan bil TNB tak masuk akal!

Memang tak masuk akal pun kiraan sepanjang PKP tu.
Bil Bulan 2 – RM40+ (Dh Bayar)

Bil Bulan 3 – RM55+ (Dh Bayar bfr PKP)

Bil Bulan 4 – RM50+
(Dah bayar sekali bil bulan 5)

Bil Bulan 5 – RM40+
(even dah perasan mcm tak masuk akal sebab 4/5 hari PKP dilaksanakan, aku stay rumah parents. Semua suis utama kita org tutup sebelum tu). Means dari hujung bulan 3 until PKP dah reda, then baru kita orang balik rumah sini). But still kita orang bayar je bill TNB ni. Sebab tak suka ada tunggakan bila bill2 penting ni.

Bil Bulan 6 – RM91+
(TIBA2 , amount ni muncul & mengatakan kiraan anggaran dari Bulan 3 (musim PKP) sampai bulan 5 = 90 hari)

Habis tu.. yg aku bayar bulan2 tu apa hanat?!
Bila call TNB, dorang cakap.. itu semua balance penggunaan dari bulan 3 until bulan yg terkini. And TNB dah bagi 25% + TNB tolak anggaran terdahulu dlm RM90+.
If tak total semua dalam RM200+.
So tu dapat total yg tetiba RM91+! Sedangkan aku baru balik rumah 2 hari!!!

Alasan customer service TNB pun memang terbaik sekarang ni. Senang buat kerja makan duit haram!

Parents aku pun kena benda yang sama.
Even sepanjang PKP tu kami semua duduk rumah tu, tak kan sampai total RM500-600++!!! Rumah parents aku tak pasang lagi Aircond time tu. Sekali dtg, sampai melambung mcm tu sekali..
Itu pun, parents aku dah byar RM200+ untuk 2 bulan bil melalui apps, sebab surat bil tak dapat.. so semuanya melalui apps.
Bila parents aku pergi pejabat TNB, sorg staff perempuan TNB ckap bnda yang sama mcm aku terima dalam panggilan tu.

Hadap lah korang makan gaji duit haram tu!

Sumber: