KLFW: Orang ramai sedih baju tradisional jadi fesyen mengarut macam ni

KLFW: Orang ramai sedih baju tradisional jadi fesyen mengarut macam ni

KLFW: Orang ramai sedih baju tradisional jadi fesyen mengarut macam ni. Sebelum ini, acara minggu Kuala Lumpur Fashion Week 2022 (KLFW2022) telah diadakan di Pavilion, Kuala Lumpur dari 17 hingga 21 August.

Malah, pelbagai rekaan busana hasil daripada karya pereka fesyen terkenal telah diperagakan sepanjang acara tersebut berlangsung.

Apa yang menjadi perhatian orang ramai adalah rekaan dari pereka fesyen Khai Kel Wen dari Behati yang diinspirasikan daripada gaya ‘Peranakan’.

Menerusi video yang dimuat naik di laman rasmi TikTok Eh! Malaysia, beberapa koleksi terbaru dari jenama itu telah menggunakan pakaian tradisional dan diubah suai menjadi lebih ‘trendy‘.

Namun, koleksi yang diperagakan itu telah menerima kritikan daripada orang ramai yang kecewa dan tidak bersetuju baju tradisional diubah sebegitu rupa sehingga seakan-akan dipermainkan.

KLFW: Orang ramai sedih baju tradisional jadi fesyen mengarut macam ni

@ehmalaysia Koleksi BEHATI di KL Fashion Week tahun ini mengambil inspirasi daripada gaya ‘Peranakan’ #ehmalaysia #behati ♬ original sound – ehmalaysia

BACA:

Eyka Farhana selamba buat video pakai baju dalam, promo jenama antarabangsa

Akak baju kelawar tewaskan peragut jadi perhatian, “silap orang lah kau pilih mangsa”

Hati-hati dengan 35 aplikasi bahaya ini, mungkin ada di handphone anda

CATEGORIES