Pikul 2 guni wang hasil mengemis beli barang kemas isteri

wang

Lelaki bawa dua karung guni wang hasil mengemis beli barang kemas isteri. Seorang lelaki tua terpaksa berdepan kesukaran membeli barang kemas buat isteri tercinta hanya kerana mahu membayarnya menggunakan wang tunai, lapor laman berita Tribune News, baru-baru ini.

Kehadiran Januri di dua kedai emas di daerah Ketanggungan, Jawa Tengah telah ditolak oleh pemilik kerana dia mahu membayar barang kemas menggunakan wang dikumpul dalam dua karung guni yang dipikulnya.

wang

Dia bernasib baik apabila kedai ketiga iaitu Kedai Emas Rama menyambut kehadirannya dan melayan dia dengan baik.

Menurut pemilik kedai, Henky, Januri memikul dua karung guni berisi wang kertas bercampur syiling dan memberitahu mahu membeli barang kemas buat isterinya.

Pekerja kedai emas mengira wang yang diberi oleh Januri membeli seutas rantai dan gelang emas berharga RM1,867. – Instagram

“Dua karung guni itu berisi wang berjumlah 6.5 juta rupiah (RM1,867) dan kami menawarkan seutas rantai emas, sebentuk gelang tangan seberat 10 gram serta lapan gram yang memiliki nilai serupa.

“Pak cik itu sangat gembira kerana ada kedai yang menerima wangnya. Dia memberitahu bahawa dia seorang pengemis dan duit hasil mengemis disimpan untuk membeli hadiah buat isteri,” kata Rama.

Tambah Rama, kebanyakan kedai emas menolak kehadiran Januri kerana mereka lebih selesa membuat urusan jual beli secara online di musim pandemik.

Berita Penuh :https://www.kosmo.com.my/2021/07/05/beli-barang-kemas-buat-isteri-guna-wang-mengemis/

jika Anda Terlepas: Pesakit positif Covid-19 berbaris panjang di Stadium Shah Alam, kebanyakan dari kilang

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)