Makcik ni suruh edit bagi gerainya nampak ramai, perkara yang jadi lepastu buat rasa nak menangis

Makcik ni suruh edit bagi gerainya nampak ramai, perkara yang jadi lepastu buat rasa nak menangis. Permintaan pemilik kedai makan tempatan untuk menyunting foto gerai makanannya kepada pelanggan baru-baru ini mendapat perhatian pengguna media sosial

Pemilik perniagaan itu dengan rendah hati mengaku di kumpulan komuniti Facebook ‘ Edit Apa Hari Ini?’, yang diterjemahkan kepada ‘Apa Yang Kami Sunting Hari Ini?’, bahawa dia akan menghargai jika seseorang dapat membantunya supaya foto yang sibuk itu boleh menarik lebih ramai pelanggan untuk melawat. kedai dia.

“Ada sesiapa boleh edit foto kedai saya ini supaya nampak ramai pelanggan?” soalnya, sambil menambah bahawa dia pernah berasa ingin meninggalkan perniagaannya sebelum ini, terutamanya apabila dia hanya memperoleh RM47 selepas sehari suntuk bekerja.

Bagaimanapun, dia tetap berkeras kerana menjalankan gerai adalah satu-satunya kemahiran yang dia tahu untuk hidup.

“Saya sentiasa mahukan ramai pelanggan seperti di kedai lain yang menjadi viral, walaupun itu hanya mimpi. Saya harap impian itu akan menjadi kenyataan.”

Makcik ni suruh edit bagi gerainya nampak ramai, perkara yang jadi lepastu buat rasa nak menangis

Sudah tentu, kumpulan peminat Photoshop mula menggunakan sihir mereka dan mengucapkan selamat maju jaya selepas membaca kisahnya

“Saya berdoa kepada Tuhan agar dipermudahkan urusan hidup mak cik untuk melangkah ke hadapan, dan semoga keluarga puan sentiasa dirahmati,” pinta pengguna Facebook yang menyunting foto berikut.

Seorang lagi berkongsi kerja mereka dan berkata, “Sekarang ramai orang beratur!”

“Mari kita jadikan ini satu realiti,” seorang lagi netizen turut serta.

Imej dari Edit Apa Hari Ini (Facebook)

Sementara itu, ramai lagi netizen bertanyakan lokasi kedai makan wanita itu dan berjanji akan makan di situ apabila mereka singgah

Ahad lalu, 6 November, wanita itu gembira berkongsi di laman Facebook kedai makannya bahawa sekumpulan penunggang motosikal pergi mengunjungi kedai gulai kawah miliknya di Jempol, Negeri Sembilan sehingga kelihatan sibuk seperti gambar yang diedit.

“Penunggang basikal ini adalah antara kumpulan terawal yang datang melawat kedai kami. Saya mengambil kesempatan untuk mengambil beberapa gambar sebagai kenangan,” katanya sambil mengucapkan terima kasih kepada semua orang.

Catatan Facebook itu telah mendapat lebih 18,000 suka dan 2,800 komen, dengan lebih ramai netizen berkongsi sokongan mereka

“Ini kali pertama saya membuka ruangan komen dan tidak melihat banyak gambar yang disunting, hanya doa, petua, dan sokongan. Saya sangat berbangga dengan rakyat Malaysia. Ada masanya untuk bergurau, ada masa untuk mengkritik, ada masa untuk menjadi. serius,” kata seorang pengguna Facebook.

Imej dari Facebook

Seorang lagi berkata, “Saya amat menghormati ahli kumpulan suntingan ini, selalunya kami menyunting gambar untuk suka-suka, tetapi hari ini, kumpulan ini membuktikan bahawa terdapat ramai manusia yang penyayang. Ramai yang memberi sokongan dan ramai yang memberi nasihat kepada pemilik gerai untuk membesarkannya. perniagaan.”

Imej dari Facebook

Sementara itu, netizen ini berkata, “Saya pergi ke kedai dia minggu lepas. Alhamdulillah, makanan dia sedap. Saya jemput orang yang sering ke Felda Jaya datang ke sini.”

BACA:

Nabil dan Kak Lina nyanyi opera cina depan muka Hazrul buat netizen berdekah, “selamba dia tahan gelak”

Wanita mengaku letupkan bom di Istanbul

‘Muka cantik pun kena tinggal’, netizen simpati dengan ibu muda dibantu Ebit Lew ini