Mia Sara akui rela tak berlakon daripada kena paksa buka tudung

Mia Sara akui rela tak berlakon daripada kena paksa buka tudung. Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon, Mia Sara Nasuha mended4hkan masih ada sy4rikat pr0duksi memintanya untuk membuka tudung sedangkan dia sudah pun berhijab sejak lima tahun lalu.

Gadis berusia 16 tahun itu berkata ramai yang meny4ngka dia sudah tidak akt1f berlak0n tetapi sebenarnya dia terpaksa men0lak banyak tawaran. Teg4snya, dia lebih rela tidak berlak0n daripada membuka tudung.

“Nak suruh saya buka tudung, tak mungkin akan berlaku. Saya lebih rel4 tidak berlak0n daripada membuka tudung demi memenvhi permintaan mereka.

“Saya akui, tawaran lak0nan semakin berkur4ngan sejak mula mengenakan hijab. Ia tidak lebat seperti suatu ketika dahulu. Baru-baru ini pun masih ada tawar4n yang meminta saya membuka tudung selepas diberitahu mengenai watak yang dit4warkan.

“Bukan sekali, ia berlaku berkali-kali, lebih lagi pada per1ngkat awal saya bertudung. Sebab itu jugalah saya banyak t0lak tawaran lak0nan. Ia bukan sebab saya tak mahu berlak0n,” katanya

Mia Sara akui rela tak berlakon daripada kena paksa buka tudung

Dalam pada itu, Mia turut meminta pihak pr0duksi diluar sana mengh0rmati dirinya yang sudah berhijab. Ujarnya, berikan watak tidak bertudung seolah minta untuk membuka hijab.

“Oleh sebab terima banyak taw4ran watak tidak bertudung, jadi saya jar4ng kelihatan di kaca telev1syen (TV) sekarang ini. Apabila kurang berlakon, t1mbul pula andaian saya sudah tidak berminat berlak0n lagi dan mahu f0kus pada pelajaran.

“Saya minta sangat pihak luar mengh0rmati pendirian saya yang sudah bertudung. Saya pakai tudung bukan atas p4ksaan sesiapa, ia hadir atas kerelaan hati,” katanya.

BACA:

Tiz Zaqyah dilihat beraksi di Kelab Malam, “dah biasa, dari dulu kaki clubbing” – netizen

Sanusi tekad eskport ketum jika PN menang

Mustapha Kamal jadi resah sebab anak gadis cantiknya