“Nak marah..tapi kena sabar”, anak buat ikan macam mainan jadi perhatian

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]”Nak marah..tapi kena sabar”, anak buat ikan macam mainan jadi perhatian. marah in english dinda jangan marah marah emoji marah marah marah sayang doa melembutkan hati orang yang sedang marah dinda jangan marah marah lirik jangan marah kucing marah marah bukan sifatku lirik [/bg_collapse]

“Nak marah..tapi kena sabar”, anak buat ikan macam mainan jadi perhatian. Ini disebabkan mereka mempunyai sifat ingin tahu yang tinggi. Jadi, tidak hairanlah jika tiba-tiba mereka bertanya atau meminta perkara yang bukan-bukan. Sampai peninglah kepala ibu bapa nak melayan.

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok berkenaan seorang wanita pasrah dengan gelagat anaknya membawa ikan jalan-jalan telah mencuit hati ramai.

@atikahnizan_Sabar !♬ original sound – ælya


"Nak marah..tapi kena sabar", anak buat ikan macam mainan jadi perhatian
Tak mahu anak mengamuk, mak terpaksa relakan ikan dijadikan mainan

Menerusi video yang dimuat naik oleh @atikahnizan_, kelihatan seorang budak lelaki yang baru lepas menangis sedang bermain dengan ikan yang sudah mati.

Budak lelaki tersebut kemudian dilihat membawa ikan itu mengikutnya jalan-jalan naik kereta. Apa yang lebih melucukan adalah apabila cara dia memegang ikan tersebut seolah-olah memegang mainan.

Menurut ibu budak lelaki tersebut, dia terpaksa merelakan situasi itu kerana risau anaknya mengamuk.

“Jimat duit mak ayah tak payah beli mainan yang berpuluh-puluh, beratus-ratus harganya” – Netizen

Susulan tularnya video berkenaan yang kini telah meraih 1.5M views, 139.1K likes dan 3.6K shares di laman TikTok, rata-rata netizen turut terhibur dengan gelagat budak itu membawa ikan jalan-jalan.
TONTON :

CATEGORIES