Netizen musykil filem Pulau boleh lepas tapisan, “seksi habis ni..dah macam cerita mat salleh”

Netizen musykil filem Pulau boleh lepas tapisan, “seksi habis ni..dah macam cerita mat salleh” Filem terbaru Malaysia yang dibarisi pelakon terkenal tanah air seperti Alif Satar, Amelia Henderson, Ikmal Amry dan Namron menjadi bualan warganet di media sosial. Semuanya gara-gara ramai yang terkejut melihat trailer filem tersebut yang dikongsikan untuk tujuan promosi filem.

Difahamkan, filem berjudul Pulau itu akan ditayangkan di pawagam bermula 9 Mac ini di mana ia mengisahkan tentang sekumpulan lelaki dan wanita yang berkunjung ke sebuah pulau. Mereka kemudiannya berdepan dengan detik seram apabila berlakunya kejadian mistik di pulau tersebut.

Walaupun jalan ceritanya berjaya menarik perhatian ramai namun kebanyakan netizen meluahkan rasa terkejut dengan beberapa adegan yang ditonjolkan. Terutamanya babak wanita berbikini dan aksi ghairah dilakukan Ms Puiyi yang dikatakan tidak sesuai untuk tontonan di Malaysia.

Macam mana boleh lepas?

Perkongsian trailer rasmi filem Pulau ini turut membuatkan orang ramai mempersoalkan tindakan Lembaga Penapis Filem (LPF) yang membenarkan tayangan babak-babak tersebut. Malah ada juga yang membandingkan filem tersebut dengan beberapa filem lain dari luar negara yang dihalang tayangan kerana unsur-unsur tertentu.

Netizen musykil filem Pulau boleh lepas tapisan, "seksi habis ni..dah macam cerita mat salleh"

“Dua perkara yang buat tertanya-tanya, kenapa Alif Satar terima role ni? Macam mana boleh lepas this type of movie?”

“Eh terkejut awal awal dah berbikini? Lepas pulak cerita macam ni?”

Poster filem dikatakan sama
Bukan itu sahaja, netizen turut menimbulkan pertanyaan apabila poster filem berkenaan dikatakan sama dengan sebuah filem dari luar negara yang berjudul Fantasy Island yang ditayangkan pada tahun 2020. Walaupun terdapat sedikit perbezaan namun kebanyakan bahagian poster itu didakwa hampir sama dengan poster asal.

BACA:

Beli 200 Land Rovers Defenders 8 tahun lalu, lelaki jual semula harga RM1.16 Juta sebuah- “Genius betul!”

Isteri PU Abu geram dengan Hana Azraa – “cukuplah 4 tahun, jangan rosakkan mental saya lagi”

Netizen berang suami Fatin Afeefa berlagak tayang gaji RM76,000 seminggu