Panas !!! Mahathir mulakan gendang perang, Muhyiddin kini jadi sasaran utama

Setelah mendengar dan meneliti kenyataan dalam sidang media khas Tun M pada jam 6.50 petang tadi , sy dapat sedikit kefahaman dari apa yg tersirat dari ucapan kenyataan negarawan 96 tahun ini .

Yang tersurat tadi seperti yang kalian dengar bahawa Tun menggunakan atas nama peribadinya untuk mendakwa bahawa kerajaan Perikatan Nasional pimpinan Muhyiddin ini adalah bersifat Diktator .

Banyak hujah dan fakta yg Tun kemukakan sepanjang ucapan tu tadi .

Secara tersiratnya , Tun nak bagitau kat kita yang pembangkang dan blok ke-3 ni bahawa Tun sudah sarung baju perang laa ..

Tun tak peduli dah darurat ka apa ka ini semua bohong .
Drama orang yang sudah hilang sokongan majoriti .

Tak nampak lagi ka ?
Tun hanya tuju nama Muhyiddin berkali-kali sepertimana dulu Tun hanya tuju Najib Najib Najib lebih daripada UMNO BN .

Itulah ‘gaya’ dan lenggok bahasa Tun bila Tun sudah ‘declare a war to an enemy’ .
No more Mr. Nice Guy . No guts, no glory bro .

Itu style Tun M . Style seorang komander perang .

Tun tangkap hat ‘kepala’ dulu .
Hat selebihnya ‘badan’ dan ‘ekor’ tu hampa punya .

Daripada sidang media Yayasan Al-Bukhary lagi Tun sudah bagi kata tersirat bahawa ‘ a spade a spade ‘ & ‘an for an eye and a tooth for a tooth’ .

” The good fighters of old first put themselves beyond the possibility of defeat, and then waited for an opportunity of defeating the enemy “.

Kasi jalan terus Tun .

Sumber :

CATEGORIES