Panas !!! Video Muhyiddin langgar SOP jadi perbualan warga TikTok

Kerajaan menetapkan semua warganegara & bukan warganegara perlu mengimbas aplikasi MySejahtera untuk masuk ke sesuatu premis.

Samada pusat beli belah, kedai runcit, pasar, pasar malam termasuk majlis agama dan segala majlis di mana orang berhimpun.

Dalam satu perkongsian video di https://vt.tiktok.com/ZSJ5tTfRc/ kelihatan seorang individu ‘mirip’ seperti Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

TikTok

Individu ‘Mirip’ Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia
Individu ‘mirip’ itu kelihatan hadir dalam sebuah majlis tanpa mengimbas MySejahtera dan tidak memeriksa suhu badan sebaliknya terus masuk ke premis terbabit.

Adalah menjadi satu kesalahan mana-mana individu dalam Malaysia yang tidak mengimbas MySejahtera dan suhu badan.

Bagaimana pula dengan individu ‘mirip’ Muhyiddin ini boleh lepas dari undang-undang ditetapkan kerajaan?

Dikatakan video tersebut telah dinaikmuat pada 14 April 2021. Jika benar video tersebut tulen, maka individu tersebut telah melanggar undang-undang ditetapkan.

Apa pula pandangan serta kritikan pelayar tiktok?

Komen TikTok

Mereka mempertikaikan tindakan individu ‘mirip’ Muhyiddin yang tidak mengikuti SOP ditetapkan MKN. Kritikan tidak sekadar itu sahaja

Komen TikTok

Ada juga komen yang membela individu terbabit dengan menyatakan tarikh tepat majlis itu berlangsung

Komen TikTok

Sumber:https://my-tv.online/2021/05/23/tidak-scan-mysejahtera-masuk-majlis/?fbclid=IwAR0eSCWDdWDs6YeZksr_92Yp6PY7v_jARbTkw1T3W8mVHBFZsuRwGWpBYg4

CATEGORIES