Puteri Balqis rupanya hidap penyakit PTSD? Terpaksa jumpa psikiatri

Puteri Balqis rupanya hidap penyakit PTSD? Terpaksa jumpa psikiatri

Puteri Balqis rupanya hidap penyakit PTSD? Terpaksa jumpa psikiatri. Nama pelakon Puteri Balqis masih menjadi topik panas dalam kalangan pengguna media sosial selepas mendakwa ayah kandungnya melakukan gangguan seksual ketika ditemubual oleh ‘Bros Gang TV’.

Jumpa pakar psikiatri

Memetik laporan dari Boom!, Puteri Balqis, 15, dan ibunya, Norashikin Mohd Aziz telah dibawa berjumpa dengan pakar psikiatri di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur, pada Rabu.

Menurut sumber, aktres berumur 15 tahun itu dan ibunya dikehendaki bermalam di wad hospital berkenaan.

Selepas laporan polis dibuat atas nasihat peguam Aqish (Puteri Balqis) dan ibunya dibawa ke hospital untuk berjumpa pakar psikiatri.

Puteri Balqis rupanya hidap penyakit PTSD? Terpaksa jumpa psikiatri

Tujuannya adalah untuk membuktikan apa yang dikatakan oleh Aqish itu benar dan penderaan mental yang dialaminya juga benar-benar berlaku.

Kita pun tidak mahu orang menuduh dia meraih simpati atau mereka-reka cerita. Jadi, dia ke hospital bersama dengan polis.

Gangguan mental

Hasil laporan perubatan daripada pakar psikiatri, Puteri Balqis dan ibunya disahkan menghadapi gangguan stres pascatrauma atau Post-traumatic stress disorder (PTSD).

Pada Isnin, Puteri Balqis membuat laporan pada jam 10.25 malam susulan dakwaan bapanya gemar menonton filem lucah, malah pernah melakukan perbuatan onani di hadapannya.

Sebelum ini, media melaporkan, bapa kepada Puteri Balqis membuat laporan di Balai Bandar Baharu, Kedah pada Ahad.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Wan Azlan Wan Mamat mengesahkan bapa Puteri Balqis sudah ditahan pada Rabu dan direman tujuh hari untuk siasatan lanjut.

BACA:

Justin Bieber umum batal konsert di Malaysia

‘Cepatnya nak halau saya’, luah KJ

Wanita dakwa rasa biawak macam ayam, kongsi pengalaman buat lauk kari

CATEGORIES