Selamba motor lalu ikut lorong RFID, sekali palang tersangkut undang kemarahan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Selamba motor lalu ikut lorong RFID, sekali palang tersangkut undang kemarahan rfid installation rfid tag rfid fitment centre rfid malaysia touch n go rfid[/bg_collapse]

 

Tindakan seorang penunggang motosikal yang menggunakan laluan Identifikasi Frekuensi Radio (RFID) di lebuh raya telah mengundang kemarahan pengguna lain.

Menerusi satu rakaman kamera papan pemuka (dashcam) yang dimuat naik ke laman Facebook memaparkan penunggang motosikal tersebut dilihat menunggu di tepi lorong RFID kerana tidak dapat melepasi palang tol berkenaan.

Selamba motor lalu ikut lorong RFID sekali palang tersangkut undang kemarahan rfid installation rfid tag rfid fitment centre rfid malaysia touch n go rfid

Kemudian, datang pemandu lain yang ingin menggunakan lorong sama sehingga terpaksa membuat transaksi sebanyak dua kali disebabkan sikap tidak bertanggungjawab penunggang motosikal terbabit.

Dalam pada itu, perkongsian tersebut telah mendapat pelbagai reaksi orang ramai dan rata-ratanya mengecam penunggang motosikal itu kerana tindakannya jelas menyusahkan pengguna lain.

“Kejadian ada bukti, buat laporan polis dan kalau saya berdepan dengan situasi seperti itu memang akan bunyikan ‘hon’ kuat-kuat ikut belakang motosikal tersebut,” ujar Shafinaz Arshad.

“Mungkin kali pertama guna laluan lebuh raya, sebab itu tak tahu bezakan mana laluan motosikal, mana laluan kereta,” komen Sari Normala.

“Patutnya pemandu itu tukar sahaja lorong lain, biar di mereput dekat situ, tunggu lama dekat depan palang, menyusahkan orang lain,” luah Syairul Ali.

Tonton:

Berita Lain:

Terkini : Perang Russia-Ukraine bermula, langit dihujani tembakan dan letupan

Tukang Cuci Masjidil Haram Makkah ini rupanya pemilik hotel mewah

Apa dah jadi dengan Melaka? Hujung minggu pun lengang…

CATEGORIES