Separuh buaya, separuh ikan… Pelajar terkejut lihat haiwan misteri ditemuinya

Separuh buaya, separuh ikan… Pelajar terkejut lihat haiwan misteri ditemuinya

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”hide” ]Separuh buaya, separuh ikan… Pelajar terkejut lihat haiwan misteri ditemuinya buay kuih lidah buaya berapa kali pemakaian lidah buaya untuk rambut buay koak buaya buntung buaya darat meme buaya makan manusia di kalimantan buaya makan orang buaya putih asli[/bg_collapse]

 

Dalam perjalanan ke sekolah, seorang pelajar terperanjat apabila menemui seekor mahkluk pelik yang tidak dikenalinya. Makhluh aneh itu kelihatan seperti separuh buaya dan separuh ikan dan ditemuinya di sebuah tebing terusan di Wales.

Ibu pelajar tersebut, Claire, memuat naik gambar makhluk yang telah mati itu di Facebook selepas anaknya menghubunginya melalui Facetime di tempat kejadian untuk memberitahu tentang penemuan tersebut.

Menurut wanita itu makhluk tersebut terletak elok di tebing sungai seolah-olah ada orang yang sengaja meninggalkannya di situ.

Dia juga mengakui makhluk itu adalah haiwan yang sebenar dan bukan patung kerana baunya yang telah mulai busuk.

Haiwan yang berkepanjangan sekitar dua setengah kaki dan mempunyai hidung yang panjang serta berpuluh-puluh gigi tajam telah memeranjatkan ramai pejalan kaki di kawasan itu.

Walaupun spesis haiwan itu diselubungi misteri, ramai pengguna media sosial yang yakin bahawa ia adalah seekor alligator Gar, atau ikan mulut buaya

Ikan mulut buaya boleh membesar sehingga 6 kaki dan mencecah berat lebih dari 100lb dalam habitat semulajadi mereka.

Aligator Gar tidak mempunyai kaitan dengan spesis buaya, walau bagaimanapun kepala ikan berkenaan yang menyerupai reptilia ganas itu serta giginya yang tajam seperti pisau cukur, tidak hairanlah ia disamakan dengan buaya.

Seorang jurucakap RSPCA meminta sesiapa yang mempunyai maklumat tentang ikan berkenaan untuk tampil bagi mendapatkan penjelasan mengapa ikan tersebut ditinggalkan di situ.

BACA JUGA :

 

TONTON JUGA :

CATEGORIES