TnG akan lancar kad baharu, boleh top up terus melalui TnG eWallet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Taqs” collapse_text=”Hide” ]TnG akan lancar kad baharu, boleh top up terus melalui TnG eWallet tng login tng digital sdn bhd [/bg_collapse]

 

Berita baik buat pengguna kad Touch ‘n Go (TnG). Rangkaian itu akan melancarkan kad versi baharu yang telah dikemas kini dengan teknologi baharu.

TnG akan melancarkan versi baharu kad yang mempunyai keupayaan untuk menggunakan teknologi Komunikasi Medan Dekat (NFC) dalam beberapa minggu akan datang.

Jangan lupa follow Sinarplus di Instagram!

Berikut perincian mengenai kad TnG yang baharu;

1. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) TNG Digital Sdn Bhd, Ignatius Ong, kad baharu TnG itu akan membolehkan pengguna menambah baki dengan mudah menggunakan port didayakan-NFC melalui aplikasi TnG eWallet.

2. Kad TnG sebelum ini tidak mempunyai keupayaan untuk menambah nilai terus kad daripada eWallet kerana memerlukan pembaca kad khusus untuk benar-benar melakukan transaksi atas sebab-sebab keselamatan.

TnG akan lancar kad baharu, boleh top up terus melalui TnG eWallet

3. Sementara itu, Pengarah Pembayaran Runcit Payments Network Malaysia (PayNet) Khairuan Abdul Rahman menyatakan pendigitalan industri perdagangan dan pembayaran menjadi terlalu pesat dalam tempoh dua tahun lepas akibat pandemik Covid-19 dengan pelanggan memilih kaedah pembayaran secara alternatif.

Touch ‘n Go (TnG)
4. Lebih 100 peratus pertumbuhan dalam Pertukaran Proses Kewangan (FPX), salah satu platform untuk memudahkan transaksi e-dagang yang dikendalikan oleh PayNet pada 2020, dan lebih daripada 70 peratus pertumbuhan pada 2021.

5. Memandangkan lebih banyak perniagaan membuka pintu mereka untuk transaksi bersemuka, Khairuan berharap ini tidak bermakna kita kembali sepenuhnya kepada transaksi tunai atau sistem pembayaran digital yang terhad.

6. Jelas Khairuan, tingkah laku pengguna berubah secara drastik dan sama ada mereka akan kembali kepada transaksi tunai pasca-pandemik masih belum jelas.

Baca juga Lebih bergaya dan berani. Civic Serba Baharu Generasi ke-11 curi tumpuan ramai

7. PayNet perlu memerhatikan situasi itu selama beberapa bulan sebelum membuat kesimpulan.

8. Selepas itu barulah syarikat akan dapat mengesyorkan cara ia perlu mengekalkan transaksi e-dagang sebagai bentuk pembayaran utama.

BACA JUGA: Fazley semakin hilang rasa hormat terhadap DS Vida
Erra Fazira tiada masalah berkahwin dengan bangsa lain selain melayu
Anuar atau Ziana Zain bakal ganti Ernie Zakri di AJL36 ?