[Video] Netizen kecoh penampakan entiti seperti pontianak

Kelibat atau entiti misteri yang tidak boleh dilihat dengan menggunakan mata kasar merupakan makhluk halus yang sering menjadi perhatian netizen.

Lebih-lebih lagi kelibat ini dilihat sering muncul pada malam hari atau senja yang menjadi ‘waktu’ kepada mereka untuk memunculkan diri.

Di Malaysia sahaja, terdapat pelbagai jenis hantu yang pernah dilihat berdasarkan kepercayaan serta pengalaman seseorang dalam menghadapi makhluk halus itu.

Namun, tidak semua orang mempunyai kelebihan untuk melihat mereka dan hanya orang yang ‘terpilih’ saja yang mampu melihat kelibat misteri ini.

Kelibat pontianak terbang?

Kejadian yang serupa turut berlaku apabila tular sebuah video di aplikasi TikTok memaparkan penampakan sebuah makhluk dipercayai pontianak.

Video itu telah dimuat naik oleh seorang pengguna bernama @razifmutalib7 yang mendakwa kelibat itu sedang berterbangan di udara pada lewat malam.

Lokasi di Felda Tenggaroh, dapat tengok rezeki depan mata, tapi kalau boleh jangan nampak.
@razifmutalib7lokasi di Felda Tenggaroh dapat tengok rezeki mata,tapi kalau boleh jangan nampak

♬ bunyi asal – closed account

Menerusi video itu, kelihatan sangat jelas seperti sesosok pontianak yang sedang melayang-layang di udara dan melepasi paras tinggi sebatang pokok di situ.

Kedengaran juga suara si perakam yang cemas selain turut menggesa makhluk itu pergi dari kawasan tersebut.

Lokasi kejadian dipercayai berlaku di sebuah kawasan memancing di Felda Tenggaroh, Johor, sebelum dimuat naik pada pukul 2 pagi.

Netizen beri pelbagai reaksi

Meninjau pada ruangan komen pada hantaran itu, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa terkejut melihat penampakan itu selain turut mengungkapkan kisah sebenar disebalik kejadian itu.

Netizen kecoh penampakan entiti seperti pontianak

Komen pada hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Komen pada hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Komen pada hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Drone je tu..

Selain itu, terdapat juga netizen yang tidak mempercayai penampakan itu dan hanya menganggap ianya cumalah kapal terbang kawalan jauh (drone) yang dikendalikan oleh seseorang.

Komen drone hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Komen drone hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Komen drone hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Komen drone hantaran @razifmutalib7 di aplikasi TikTok

Pelbagai kisah seram serta pendapat yang telah diberikan oleh netizen. Benar atau tidak? Terpulang kepada anda untuk percaya akan kesahihan video itu.

Video yang dimuat naik itu setakat ini telah mencapai lebih daripada 1 juta tontonan serta 100,000 tanda suka.

Berita Penuh : https://ohmedia.my/ohtidak/video-tular-penampakan-pontianak-terbang-cetus-tanda-tanya-netizen/?fbclid=IwAR0Z1820mVMrrKYr_C2ZnlfZABA2NY4ZVd9_ZpZOdsBGQVM_-0qsvK28sHI

BACA JUGA : Zaman politik ‘big brother’ sudah berlalu, kata Annuar Musa

CATEGORIES