[Video] Saat cemas mesin dobi layan diri keluar api, berputar-putar ligat

[Video] Saat cemas mesin dobi layan diri keluar api, berputar-putar ligat

Setiap peralatan elektrik mempunyai cara penggunaan tersendiri bagi mengelakkan berlakunya kerosakan atau kecederaan. Khususnya bagi mesin pengering pakaian, pengguna telah diberi amaran awal agar tidak meletakkan pakaian atau barangan yang mudah terbakar ketika proses pengeringan.

Di sebuah dobi di Chaiyapum, Thailand, dua lelaki menjadi penyelamat apabila salah satu mesin pengering terbakar dengan marak. Kejadian itu dipercayai berpunca daripada barangan di dalamnya.

Menerusi video rakaman CCTV dikongsikan Daily Mail, kelihatan api muncul dari dalam mesin tersebut dan ‘berputar’ mengikut putaran mesin sebelum menjadi semakin besar. Dipercayai panik setelah menyedari bahaya berkenaan, beberapa pelanggan berhampiran bertindak menjauhi mesin tersebut yang masih aktif berfungsi.

Saat cemas mesin dobi layan diri keluar api, berputar-putar ligat

Sementara menanti ketibaan pihak bomba, dua saksi kejadian bertindak mengambil pemadam api dan cuba memadamkan kebakaran tersebut. Sebanyak dua tong pemadam api telah digunakan bagi menghentikan kebakaran berkenaan.

Berdasarkan laporan, hasil siasatan pihak bomba di lokasi kejadian, mereka mendapati terdapat barangan yang tidak sepatutnya berada di dalam mesin tersebut yang dipercayai menjadi punca kebakaran.

Tonton videonya di bawah :

Berita Penuh : https://siakapkeli.my/2021/09/12/video-ada-barang-tidak-sepatutnya-tular-rakaman-mesin-dryer-dobi-terbakar-api-berputar-jadi-makin-besar/

BACA JUGA : Cari penyakit !!! Pemilik akaun TikTok dicari Polis, muat naik video ‘misi mencari ketum’

CATEGORIES