Wartawan jadi mangsa korban terbaru perang Russia-Ukraine

Wartawan jadi mangsa korban terbaru perang Russia-Ukraine

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Wartawan jadi mangsa korban terbaru perang Russia-Ukraine lowongan wartawan gambar kartun wartawan wartawan adalah wartawan in english wartawan gaji wartawan bokep wartawan keur dipoto ku wartawan persatuan wartawan indonesia undang undang wartawan[/bg_collapse]

Wartawan jadi mangsa korban terbaru perang Russia-Ukraine. Seorang wartawan Rusia yang bekerja untuk saluran berita penyiasatan The Insider terbunuh ketika tentera Rusia menyerang sebuah kawasan perumahan di ibu negara Ukraine, kata laman berita bebas itu pada Rabu.

Menurut The Insider, Oksana Baulina yang pernah bekerja untuk kumpulan antirasuah pemimpin pembangkang Rusia. Alexei Navalny maut di Kiev akibat bedilan tentera Rusia.

Seorang lagi orang awam terbunuh dalam serangan itu, manakala dua lagi cedera.

Wartawan jadi mangsa korban terbaru perang Russia-Ukraine

Sebelum ini Baulina bekerja di Yayasan Pencegahan Rasuah Navalny sehingga ia diisytiharkan sebagai organisasi ekstremis pada tahun lalu menyebabkan beliau bertindak meninggalkan negara itu dan terus melaporkan mengenai rasuah di Rusia untuk The Insider.

Setelah Rusia menyerang Ukraine pada bulan lalu, Baulina telah membuat liputan berita dari Kiev dan Lviv di barat Ukraine.

“The Insider mengucapkan takziah kepada keluarga dan rakan Baulina,” kata laman berita tersebut. – AFP

Tengok:

Baca Juga:

Orang ramai panik tengok ‘cahaya aneh’ di langit Laut China Selatan

Rezeki pengutip sampah, jumpa cincin bernilai puluhan ribu disebalik sampah

Aset RM16.7 Juta milik ‘influencer’ ini akan disita polis

CATEGORIES