Anak mohon baitulmal nak sambung belajar, ibu pula nak ‘claim’ 50 peratus

Anak mohon baitulmal nak sambung belajar, ibu pula nak ‘claim’ 50 peratus

Anak mohon baitulmal nak sambung belajar, ibu pula nak 'claim' 50 peratus. Keterujaan seorang anak muda untuk melanjutkan pelajaran terbantut apabila ibunya meminta separuh daripada ... Read More

Cara orang dulu kekalkan kecantikan yang masih relevan dan boleh kita amal

Cara orang dulu kekalkan kecantikan yang masih relevan dan boleh kita amal

Cara orang dulu kekalkan kecantikan yang masih relevan dan boleh kita amal. Dulu-dulu tak ada pun Guardian, Watsons, Sephora, SASA dan kedai kecantikan lain. Jadi ... Read More

Punca mentua sakit bertahun-tahun akhirnya terdedah, “menantu durjana yang sihirkan..”

Punca mentua sakit bertahun-tahun akhirnya terdedah, “menantu durjana yang sihirkan..”

Punca mentua sakit bertahun-tahun akhirnya terdedah, "menantu durjana yang sihirkan.." Lepas saya duduk kampung. Suami janji akan jemput saya dan anak balik beberapa hari. Tapi ... Read More

‘Bala’ lato-lato dah sampai ke Malaysia, dahi budak semua dah bonjol

‘Bala’ lato-lato dah sampai ke Malaysia, dahi budak semua dah bonjol

'Bala' lato-lato dah sampai ke Malaysia, dahi budak semua dah bonjol. Permainan ‘clackers’ atau ‘lato-lato’ yang pernah menjadi kegilaan sejak akhir tahun 60-an kini dikhabarkan ... Read More

Selamba je akak pakai tudung ni tunjuk jari tengah lepas bagi laluan

Selamba je akak pakai tudung ni tunjuk jari tengah lepas bagi laluan

Selamba je akak pakai tudung ni tunjuk jari tengah lepas bagi laluan. Seorang wanita menunjukkan isyarat lucah terhadap seorang pemandu selepas diberikan laluan untuk keluar ... Read More

Patutlah kita rasa nak batuk je lepas makan limau mandarin, terlupa satu step ini

Patutlah kita rasa nak batuk je lepas makan limau mandarin, terlupa satu step ini

Patutlah kita rasa nak batuk je lepas makan limau mandarin, terlupa satu step ini. Benarkah limau mandarin boleh buat diri mengalami batuk? Melalui perkongsian dari ... Read More

Tokti terkejut ada yang doa buruk pasal dirinya di Twitter, ‘jarang Siti sound orang ni..’

Tokti terkejut ada yang doa buruk pasal dirinya di Twitter, ‘jarang Siti sound orang ni..’

Tokti terkejut ada yang doa buruk pasal dirinya di Twitter, 'jarang Siti sound orang ni..'Di Twitter, seorang individu dilihat mendoakan sesuatu perkara yang tidak baik ... Read More

Pelajar tahfiz didakwa pukul sampai mati lelaki sakit mental

Pelajar tahfiz didakwa pukul sampai mati lelaki sakit mental

Pelajar tahfiz didakwa pukul sampai mati lelaki sakit mental./ Seorang lelaki yang mempunyai masalah mental maut dipercayai dipukul sekumpulan pelajar tahfiz di Masjid Tok Guru ... Read More

“Dah mandi sebab nak pergi kedai RM2 dengan papa, ibu tanya mana papa, dia jawab papa kat kubur..terus dia nangis..”

“Dah mandi sebab nak pergi kedai RM2 dengan papa, ibu tanya mana papa, dia jawab papa kat kubur..terus dia nangis..”

"Dah mandi sebab nak pergi kedai RM2 dengan papa, ibu tanya mana papa, dia jawab papa kat kubur..terus dia nangis.. "Tidak dinafikan kehilangan insan yang ... Read More

Puluhan ribu cikgu buat protes tuntut kerajaan naikkan gaji

Puluhan ribu cikgu buat protes tuntut kerajaan naikkan gaji

Puluhan ribu cikgu buat protes tuntut kerajaan naikkan gaji. Puluhan ribu penjawat awam membabitkan guru dan kakitangan sekolah berarak ke Lisbon semalam bagi menuntut bayaran ... Read More