Netizen pelik makcik ni letak pam angin bawah meja jual ayam

Netizen pelik makcik ni letak pam angin bawah meja jual ayam. Kenaikan harga ayam dan beberapa barangan yang lain di Malaysia masih lagi merisaukan penduduk setempat.

Peniaga terpaksa menaikkan harga makanan disebabkan harga ayam yang naik secara mendadak. Bagi pengguna walaupun berasa tidak puas hati, mereka masih membayar mengikut harga yang ditetapkan. Berdepan kemelut ini, pengguna perlu mengamalkan gaya hidup lebih berhemah.

Sikap peniaga yang mungkin tidak jujur itu telah dirakam oleh seorang lelaki. Kini tular satu video baru-baru ini seorang peniaga ayam yang telah meletakkan udara dalam ayam secara pam ayam itu. Kini telah viral isu ini di media sosial.

Orang sebok membeli di pasar. Tapi makcik tu sebok pam udara dalam ayam pulak hingga tegap kaki ayam tu. Ingat tak ada orang nampak. Nasib ada orang rakam. Kalau tak tahu lah berapa ramai yang mungkin teraniaya oleh seorang peniaga ayam yang tidak jujur itu.

Netizen pelik makcik ni letak pam angin bawah meja jual ayam

Tahu lah ayam naik. Jangan lah buat macam tu kesian kat orang teraniya beli ayam gemok. Tapi gemok dengan air. Meniaga lah dengan cara yang sihat.

Komen

Subhanallah, berniaga biar jujur

tak malu ke tipu macamtu

dapat dosa free menipu dalam jualan

jadilah peniaga yang jujur. tak dapat berkat

BACA:

Peminat kantoikan wajah Bilal di Tiktok, sekali ini respon Neelofa

Kekayaan RM1.9 Billion Ratu Elizabeth II jadi bualan

Cctv rakam wanita nak culik bayi di pasar raya, jawapanya pula timbul perdebatan