Terkini !!! Pasar malam dibenar beroperasi semasa PKP

Pasar malam di semua negeri yang menjalani MCO kini dapat beroperasi semula, Waktu operasi adalah 4PM – 10PM, Gerai boleh mula beroperasi seawal hari ini, mengikuti SOP yang diperlukan, Pasar Malam Kini Boleh Beroperasi Semasa MCO.

Majlis Keselamatan Negara telah memasukkan pasar malam di antara perniagaan yang dibenarkan beroperasi semasa Perintah Kawalan Pergerakan (MCO) dalam prosedur operasi standard (SOP) yang dikemas kini. Ia juga menyatakan bahawa pasar malam dapat beroperasi dari jam 16:00 hingga 22:00. Ini berlaku selepas kemas kini pada waktu operasi hingga 10:00 bagi perniagaan yang dibenarkan beroperasi semasa MCO semalam.

Menurut Pertubuhan Pengurusan Pasar Malam Kuala Lumpur (PMKL), semua peniaga pasar malam dibenarkan mengoperasikan gerai mereka, kecuali gerai pakaian. Selain itu, hanya pasar malam yang diluluskan terlebih dahulu yang telah mendapat kebenaran untuk beroperasi semasa CMCO yang dapat beroperasi semasa MCO.

Sentiasa Selamat & Jaga Jauhkan Sosial Ketika Keluar

Ini mungkin berita baik bagi peniaga pasar malam yang tidak dibenarkan beroperasi sejak MCO 2.0 bermula. Untuk orang lain, jangan lupa untuk hanya memenuhi keperluan sahaja. Sentiasa menjaga jarak dengan pembeli lain dan jangan sekali-kali menanggalkan topeng anda semasa dan semasa. –KLF

CATEGORIES