Tiada lagi Malindo Air, kini dikenali sebagai Batik Air

Tiada lagi Malindo Air, kini dikenali sebagai Batik Air. Malindo Air dijenamakan semula sebagai Batik Air mulai hari ini. Perubahan itu telah diluluskan oleh Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) yang telah memberikan Malindo Airways Sdn Bhd Sijil Pengendali Udara (AOC) untuk beroperasi sebagai Batik Air.

Menurut syarikat itu, penjenamaan semula itu dilakukan agar selari dengan matlamat syarikat induknya, Lion Air Group untuk mewujudkan identiti bersama bagi semua syarikat penerbangan perkhidmatan penuh dalam kumpulan itu. Syarikat penerbangan itu juga menyatakan bahawa pertukaran nama akan dilakukan secara berperingkat.

Tiada lagi Malindo Air, kini dikenali sebagai Batik Air

“Dengan latihan penjenamaan semula dan pembukaan semula sempadan yang berlaku di rantau ini, kami sangat teruja dengan peluang yang diberikan kepada kami untuk potensi pertumbuhan syarikat penerbangan kami dan dengan jenama baharu itu, kami akan dapat menawarkan perkhidmatan baharu dan baharu. ,” kata Ketua Pegawai Eksekutif syarikat penerbangan itu, Kapten Mushafiz Mustafa Bakri. Dalam pengumuman yang sama, syarikat penerbangan itu juga mendedahkan bahawa ia akan menambah beberapa pesawat Boeing 737 kepada armada sedia ada untuk memenuhi pasaran yang Malindo/Batik Air telah beroperasi sebelum wabak itu.

Nama Malindo Air berhasrat untuk menandakan perjanjian kerjasama antara Mal aysia dan Indo nesia. Sebaliknya, Batik Air adalah nama syarikat penerbangan perkhidmatan penuh yang dikendalikan oleh kumpulan itu di Indonesia manakala Kumpulan Lion Air juga mengendalikan beberapa syarikat penerbangan lain termasuk Wings Air, Lion Bizjet, Thai Lion Air, dan Lion Air.

TONTON:

BACA:

Felda umum beri duit raya RM200 kepada golongan peneroka ini

Sampai bila nak hadap banjir kilat di Lembah Klang? Ini jawapan kerajaan

Haris dodoikan Bilal sambil Neelofa pam susu jadi perhatian, sekali lain pula yang netizen perasan

CATEGORIES